Avancem 1r i 3r d'ESO

Un projecte educatiu que treballa conceptes, però, sobretot habilitats i actituds; per això, les unitats proposen diverses situacions d’aprenentatge de l’àmbit personal, social o educatiu que conviden a posar en pràctica els coneixements i les competències adquirides.

 valencià avancem bromera

 

 

Estructura del llibre:

• Cada llibre conté 9 seqüències didàctiques amb accés a l’entorn virtual d’aprenentatge.

• Manté una estructura simple i clara, amb una teoria sintètica i moltes activitats intercalades.

• Totes les unitats plantegen un centre d’interés que connecta amb temes transversals i valors relacionats amb els ODS de l’Agenda 2030, però també amb els interessos de l’alumnat.

Avancem suggereix llibres pràctics, adequats al nivell de l’alumnat i que treballa els sabers essencials.

• Es practica intensament la comprensió lectora (i oral), però també s’incorpora el comentari de text de manera implícita i sistemàtica (síntesi, comprensió del contingut, comprensió del lèxic, coneixements enciclopèdics, àmbit d’ús, gènere textual, intenció comunicativa). Això permet crear una dinàmica de treball molt útil per a encarar amb èxit l’etapa següent, el Batxillerat.

Avancem conté moltes claus per a promoure actituds lingüístiques respectuoses amb la diversitat i favorables a l’ús públic del valencià.

• S’han incorporat referents femenins en totes les seccions, hem reflexionat sobre el llenguatge inclusiu i hem donat visibilitat a cultures minoritàries o minoritzades.

 

Estructura de la unitat:

 • Des de l’inici, es mostra l’itinerari de la seqüència didàctica que sempre culmina en una producció oral o escrita i que convida a posar en pràctica i els coneixements apresos i les competències adquirides. A més, parteix dels coneixements previs de l’alumnat.

 • Tot seguit passem a treballar els diferents blocs començant per la comprensió lectora que dona pas als continguts teòrics que treballarem a continuació.

 • La resta de seccions plantejades són:

 • - Ampliem vocabulari. Una secció d’ampliació de vocabulari que es fa des d’un punt de vista pràctic i ampliant camps semàntics ja vistos.
  - Construïm. Dedicada a la sintaxi.
  - Coneixem les normes. Posa l’accent en les regles ortogràfiques.
  - Ens relacionem. Dedicada als parlants i al treball de la competència oral.
  - Ens divertim. Activitats engrescadores per a fer en un grup.
  - Ens posem a prova! Planteja una tasca competencial amb la qual completem la seqüència didàctica abans de les activitats de consolidació.

Per a l'alumnat

Dona una ullada als materials pensats per a l'alumnat: llibre de text en paper i llicència digital amb un grapat d'activitats engrescadores i propostes de gamificació. Caldrà que et registres abans.

Per al professorat

Per al professorat, el projecte inclou, a més del llibre de text, una guia didàctica, atenció a la diversitat, programació d'aula i una llicència digital amb accés a un entorn d'aprenentatge virtual i tots els seus recursos. Caldrà que et registres abans.

Comparteix

T'agradaria conéixer millor el projecte?

##titulo##