Bromera presenta els primers projectes educatius que inclouen els recursos de la iniciativa Women’s Legacy

9 de maig de 2022


Alzira.- Hui es presenta al Palau de les Arts de València el projecte europeu Women’s Legacy que ha coordinat la investigadora i professorat Ana López-Navajas. Una presentació en la qual s’ha anunciat també que Bromera serà la primera editorial que elaborarà materials educatius que recullen una part del treball realitzat per investigadores de tota Europa.

Women’s Legacy és una iniciativa europea que busca incloure en els materials didàctics dones rellevants en les diferents matèries i oblidades pel currículum. El primer projecte educatiu que publicarà Bromera és Musiquem 1 i 2, dirigit a l’alumnat de música de l’ESO.

Musiquem és un projecte innovador i engrescador per a alumnat i professorat. Una proposta basada en situacions d’aprenentatge que contextualitzen i fan possible l’aprenentatge significatiu a través de l’activació de les competències clau. Musiquem integra de manera natural les obres i les autores en el context en què es van produir i posa especial èmfasi en la perspectiva de gènere en tot el seu contingut.

Un dels principals trets distintius de Musiquem i de la resta de projectes de text que desenvolupa Bromera són les persones que els elaboren. Es tracta d’autors i autores experts en la matèria, música en aquest cas, que, a més, són d’ací. Això vol dir que coneixen perfectament el territori, fet que els ha permés crear uns materials pensats per a l’alumnat valencià, adaptat al seu imaginari i referents culturals.

El projecte Musiquem l’han desenvolupat Toni Caldés Garrido, va estudiar clarinet amb els professors Vicente Romero i Josep Fuster. Pertany al cos de professors d’ensenyament secundari des de l’any 2001; Laura Capsir Maiques, és flautista i professora de música d’Educació Secundària. S’ha format a l’ESMUC i a París, així com a la Universitat de València, on ha cursat el màster de Pedagogia Musical; Maria Faubel, és professora de secundària, percussionista, compositora i cantautora, també és graduada al Conservatori Superior de València, i perfecciona els seus estudis de màster a la Hochschule für Musik de Detmold i Ana Sánchez García, és oboista i professora de música d’Educació Secundària Obligatòria, cursa els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Castelló de la Plana i estudia el màster en Professora d’Educació Secundària a la Universitat de València.

El projecte Women’s Legacy, coordinat per la investigadora i professora Ana López-Navajas, que es va iniciar a la Universitat de València s’ha estés arreu de la Unió Europea. Actualment, està format per entitats espanyoles, escoceses, lituanes i italianes liderades per la Conselleria d’Educació Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, associades sota la modalitat KA201 d’associacions estratègiques per al desenvolupament de la innovació educativa i amb finançament del programa europeu Erasmus+.

L’objectiu del Women’s Legacy és donar resposta a una necessitat europea comuna: recuperar les contribucions culturals de les dones i incloure-les en el lloc que correspon en els materials educatius per tal de reconéixer el seu paper de subjecte protagonista de la cultura i la història i restituir el seu valor social. A aquest objectiu s’hi ha sumat Bromera amb Musiquem, que portarà el logotip de la iniciativa en la coberta.

El projecte es presenta aquest divendres a València, en un acte que reunirà el conseller d’Educació, Vicent Marzà; les investigadores que porten endavant la iniciativa i altres personalitats destacades del món de l’educació.

 

 

                Presentació del Women's Legacy a València. / Women's Legacy

womans

Comparteix aquest article

Arxiu del blog

2024 2023 2022 2020