Les millors lectures per a l'estiu!

5 de juny de 2024

Volem compartir amb tots i totes una selecció de llibres perfectes per a l’estiu. Sabem que és una època meravellosa en què aprofitem per a recarregar energies després de tot el curs i per a submergir-nos en aquells plaers que ens encanten. I la lectura, per descomptat, n’és un.

Com a docents de llengua, és important transmetre aquest plaer als nostres joves. Per què no fer-ho a través d’històries que els captiven, els facen estimar els llibres i els permeten convertir la lectura en un passatemps?

Comencem!

Per a Primària (entre 6 i 11 anys)

- Top Ten. Els deu animals més letals

A través de les pàgines d’aquest llibre, els xiquets i les xiquetes descobriran quins són els animals més letals del món, obtindran informació rellevant sobre el seu aspecte i mode de supervivència i aprendran curiositats que faran de la lectura una autèntica delícia.

A més, el llibre utilitza el format del Top Ten, que resulta molt cridaner i els genera un major interés. Ah! I és d’alta llegibilitat. És a dir, està fet perquè la seua lectura i comprensió siga més senzilla.

Llegeix-ne un fragment.

- Espaimania

 

Aquest llibre vol apropar els més joves al món de les estreles, els planetes, les galàxies i els cossos celestes, d’una manera en què ho comprenguen i s’interessen.

Ofereix una llista de les qüestions més interessants, explica alguns dels fenòmens físics més espectaculars i rodeja de misteri algunes de les coses de les quals encara hui en dia no se sap gran cosa.

Sens dubte, un llibre que els motivarà a llegir en vacances.

Per a secundària (entre 12 i 15 anys)

- Els MALtí. Maldats en família

 

Marc és un xiquet de dotze anys aparentment normal, si no fora perquè la seua família té una particularitat: els pares, la germana i inclús el gos tenen superpoders. Això sí, pretenen utilitzar-los per a convertir-se en uns supermalvats! El primer pas? Assaltar un banc. Però res eixirà segons el pla...

Una aventura èpica, plena de valors i molt entretinguda que mantindrà els joves pegats al llibre.

Llegeix-ne un fragment.

- Kafka i la nina viatgera

Aquesta obra ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil. Conta la història de Kafka, un home que, passejant per Berlín, sent una xiqueta plorar desconsoladament perquè ha perdut la seua nina. Per a intentar calmar-la, se li ocorre una idea: fer-se passar pel carter de les nines i dir-li que la seua, en realitat, no està perduda, sinó que se n’ha anat de viatge.

Llegeix-ne un fragment.

- El dia dels influencers vivents 2. Desgavell virtual!

 

Prepara’t per a la segona aventura d’aquest espectacular univers d’aventures digitals creat per Loopy Teller Studio.

Els protagonistes intentaran rescatar totes les persones que s’han posat les Oculus MaxDestroyRetins, unes ulleres de realitat virtual, i que ara es comporten com si foren zombis digitals. Per a aconseguir-ho, s’enfrontaran als obstacles del creador d’aquest univers virtual.

Llegeix-ne un fragment.

Per a batxillerat (a partir de 16 anys)

- Dones. Estimar-se a plena llum

 

L’exposició fotogràfica que prepara la protagonista, Duna, és el treball de tota una vida. Vol donar veu a totes aquelles dones que volen compartir les seues experiències i les dificultats que han encarat per ser lesbianes. A través dels testimonis en primera persona de les diferents participants, les històries s’entrellacen per a crear un mosaic ric i divers que il·lumina la complexitat de les relacions homosexuals en distints contextos culturals.

Un llibre inspirat en històries reals que les verdaderes protagonistes han compartit amb les autores. Un testimoni de la força i la resiliència de les dones que han decidit viure i estimar a plena llum.

Llegeix-ne un fragment.

- Les absències

 

Aquest llibre ens recorda que l’absència no és només una falta, sinó també una presència poderosa. És una invitació a explorar la bellesa i el significat que es troba en el buit, en els espais que deixen les coses que ja no hi són.

Els personatges de Les absències es veuen obligats constantment a conviure amb aquesta: l’absència de la mare, un avortament, familiars o amics que ja no hi són... Una sort de relats que defugen de l’autocompassió o la pena i l’aborden amb naturalitat i originalitat. Que s’endinsen en temes durs sense perdre la capacitat de regalar-nos una lectura agradable.

Llegeix-ne un fragment.

Comparteix aquest article

Arxiu del blog

2024 2023 2022 2020