Lectures per a l’estiu 

6 de juliol de 2023

Ja ha arribat l’estiu! I amb ell, unes merescudes vacances per al professorat i l’alumnat. En aquesta estació de l’any el bon oratge ens acompanyarà allà on anem, per eixa raó podrem dur a terme molts plans: viatjar, nadar a la mar, fer senderisme, reunir-nos amb les amistats per a disfrutar d’un bon dinar... Però també hi haurà temps perquè la joventut seguisca despertant l’interés i la passió per la lectura.

Al llarg de l’estiu podem disfrutar de grans històries mentre prenem el sol, ens relaxem al sofà davant del ventilador o ens bevem un refresc a l’ombra d’un arbre. Com a docents, hem de fomentar l’amor i l’estima per la lectura també a l’estiu.Vinga, posa’t el banyador i prepara’t per a submergir-te en un univers d’aventures!

En la primera part de la publicació podeu consultar algunes de les joies que enganxaran la joventut lectora. En la segona, com que no volem oblidar-nos de vosaltres, el personal docent, deixem algunes recomanacions perquè desconnecteu i agafeu forces per al curs que ve.

Lectures d’estiu per a l’alumnat de Primària

Claus – A partir de 8 anys

 

Carmilla LeFanu és la influencer del moment: tot el món flipa amb la seua roba, però mai se li veu la cara (perquè, guarda’ns el secret, és una vampira). Acompanyada del seu amic Lazlo i el porc vietnamita Chong Duy, s’enfrontarà a una fantàstica aventura per a salvar una de les seues seguidores més fidels, víctima d’una singular maledicció.

Jacobo Feijóo i Martín Rodríguez tornen a unir-se per a oferir-nos una novel·la il·lustrada que combina misteri i humor. A més, per als seguidors i seguidores de Carmilla, ja està disponible la segona aventura de la nostra vampira: El cas dels calcetins desapareguts.

Bruna la bruixa i el secret de l'Encantada – A partir de 8 anys

 

Una novel·la divertida, imaginativa i ecologista protagonitzada per una jove bruixa. Escrita per Pasqual Alapont, un dels mestres de la narrativa infantil i juvenil, i il·lustrada per Viv Campbell, un dels descobriments més recents en el món del dibuix.


L’estany de l’Encantada, on viu una dona d’aigua, s’està assecant per culpa de les obres d’un grup d’especuladors. A més, aquests s’han inventat una història de por sobre la bubota per a espantar el veïnat i, així, poder seguir amb el projecte. Això fa enfadar molt Bruna la bruixa i l’autèntica Encantada: com s’atreveixen a utilitzar el nom dels éssers màgics per a fer por? Amb l’ajuda d’un xiquet, Miquel, i d’un donyet, Fals, desemmascararan els especuladors i salvaran l’entorn.
A més, ja teniu a les llibreries el segon títol d’aquesta sèrie: Bruna la bruixa i el tresor dels gambosins

Agència Kronos – A partir de 10 anys

 

L'Agència Kronos és una societat secreta formada per agents de tot el món que viatgen a través del temps ajudant a resoldre grans misteris de la humanitat. Cada llibre converteix els lectors i les lectores en agents secrets, ja que han de decidir el desenvolupament de l'aventura prenent diferents camins narratius segons la pàgina a la qual decidisquen anar.

Aquesta sèrie reinventa els clàssics llibrejocs amb els quals la persona que llig es converteix en protagonista. Viatges en el temps, misteris per resoldre, enemics que et persegueixen... Es pot rellegir el llibre tantes vegades com siga necessari fins a aconseguir desentranyar el misteri.
Si vols conéixer els títols d’aquesta sèrie, visita la pàgina web d’Agència Kronos: agenciakronos.bromera.com

Lectures d’estiu per a l’alumnat de l’ESO - A partir de 14 anys

El triangle Rosa 

Dani és un adolescent amb una habilitat especial per a mentir. Però ho fa per pura supervivència, ja que és l’única manera de poder resistir a les circumstàncies que l’envolten. Sense dramatismes i amb dosis d’humor, assistim al descobriment de l’opció sexual d’un adolescent.
Una obra idònia per a treballar l’acceptació de la identitat i la diversitat sexual, però també els estereotips de gènere.

Flush 

Flush és una de les novel·les més accessibles i singulars de la seua autora, Virginia Woolf, coneguda per ser una de les escriptores més destacades del segle XX.

Escrita com una biografia del gos de la poeta Elisabeth Barrett, ens proporciona una lectura de l’època victoriana crítica però molt original, dotada de grans dosis d’humor. Flush, el cocker spaniel de la poeta, va ser imprescindible en la seua vida i va viatjar amb ella a Itàlia i a Londres. A més a més, va ser protagonista i testimoni d’una de les històries més belles de la literatura universal, la història d’amor entre Elisabeth Barrett i el poeta Robert Browning.

Emergència climàtica

 

Des de quan sabem que existeix el canvi climàtic? Està tot tan clar com sembla? Quins són els mites més estesos sobre el canvi climàtic? Per què hi ha gent que nega el que la ciència té tan clar? Estem a temps d’aturar-lo, o ja és massa tard?

Aquestes són algunes de les qüestions que respon Andreu Escrivà en aquest llibre. Amb un llenguatge directe i senzill, que defuig l’academicisme i va més enllà de l'allau de dades, ens explica tot el que cal saber sobre el canvi climàtic. Però, sobretot, ens situa en el moment actual: hem de decidir cap a on anem i de què som capaços per a fer-hi front. Un llibre amé i aclaridor sobre el canvi climàtic. 

Lectures d’estiu per a adults

Les males dones

 

Rapades, vexades i humiliades. Era el destí que esperava a les recluses de La Galera. Situada a La Corunya, La Galera va ser durant el final del segle XIX una de les presons més importants, una penitenciari farcit de dones privades de llibertat per l’únic delicte de voler ser propietàries del seu cos i de la seua vida.

Les males dones conta la història de dones com Sisca, que treballava des dels 6 anys per a ajudar a mantindre una família marcada per la mort i la desgràcia; Concepción Arenal, visitadora de la presó, i Juana de Vega, escriptora. Elles alçaren la veu en favor de qui més les necessitava, de les desemparades, de les oblidades.

Una novel·la contra l’oblit que pretén recuperar la memòria de les excloses i donar valor a la sororitat, fins i tot en un moment on aquest concepte no era conegut.

Dotze

 

Dotze escalons separen la porta de casa del carrer. Dotze escalons que la tenen tancada al seu pis de la Vila, jubilada abans d’hora, impedida per l’edat i la malaltia, sola, sense ningú més que el seu nebot absent. I aterrida. Sobretot aterrida. Un crit esfereïdor al pis del costat trenca la monotonia de la vida en reclusió. La investigació de l’origen del crit la porta a enfrontar-se amb els records del passat: el germà mort, les complicades relacions familiars i el fracàs del seu prometatge.

Com a lectors assistim a una mena de confessió íntima, on els pensaments, les pors i els secrets més profunds se’ns mostren sense filtres.
Amb Dotze, Vicent Usó ens introdueix en els intricats mecanismes mentals del personatge que ens acaba esdevenint entranyable i aconsegueix atrapar-nos no només per la història, sinó també per una construcció narrativa que esdevé un desplegament de tècnica i ambició.

Comparteix aquest article

Arxiu del blog

2024 2023 2022 2020