Tornem a les aules!

1 de setembre de 2023

Després d’un estiu de desconnexió i d’unes més que merescudes vacances (que ràpid han passat), tornem a les aules amb disposició de mamprendre aquest nou curs amb il·lusió. Esperem que hàgeu gaudit de valent de grans plans amb la família i les amistats i en soledat i que torneu a la rutina escolar amb les piles carregades.

Com sempre, en Bromera estem preparats per a acompanyar-vos i ajudar-vos en el dia a dia. Tenim molt present la importància del vostre treball com a pilar indispensable per al correcte desenvolupament de la nostra societat i les futures generacions.

 

 

Us recordem que el blog de llengua estarà en actiu durant tot el curs. Un parell de vegades al mes podreu trobar entrades amb contingut per a impartir les classes de llengua: idees per a treballar algunes temàtiques, recursos digitals, xarrades amb persones expertes... Estigueu atentes i atents a les nostres xarxes socials!

Consells per a l’inici de curs

Tant si acabeu de començar amb la docència com si ja fa temps que feu classe, volem deixar-vos alguns consells pràctics per a iniciar el curs de la millor manera possible. Si els poseu en pràctica, conteu-nos com us ha anat!

  • Utilitzeu la temàtica de l’estiu per a començar el curs

Xarrar sobre l’estiu amb l’alumnat és una bona manera de començar el curs i que no senten que estan entrant de colp en la matèria. A més, tindre una conversació informal pot servir per a estrényer llaços i mostrar-nos més propers.

  • Useu l’entusiasme com a ferramenta per a l’aprenentatge

Sí, és dur tornar a les aules després d’un temps de relax, però és molt important que transmeteu entusiasme al nostre alumnat durant els primers dies de curs. Amb la nostra actitud és suficient, però... heu pensat a fer un xicotet discurs motivador? O la possibilitat de decorar l’aula amb alguns elements inspiradors? Per exemple, els més menuts podrien il·lusionar-se en descobrir el significat de paraules que desconeixen penjades de les parets. Per a l’alumnat de l’ESO, estarien bé algunes reflexions o cites extretes de llibres. I els de batxillerat, sense cap dubte, agrairan unes paraules de suport per a agafar amb més ganes el repte que els espera.

 

  • Deixeu clar quin és el comportament que espereu a classe

Independentment de l’edat de l’alumnat, és important que els recordeu com deuen comportar-se. Expliqueu-los les regles que han de complir i per què és important que aquestes es complisquen. Potser és interessant que compartiu algunes experiències de quan estudiàveu, segur que els encanten.

Les nostres ferramentes per a vosaltres

Si feu una ullada al nostre web, veureu que els nostres llibres van acompanyats d’un enllaç al fragment inicial perquè pugueu donar-li una ullada. També hi ha propostes didàctiques i idees per a treballar a l’aula. Tot, amb l’objectiu de convertir la lectura en una ferramenta d’aprenentatge més enllà del purament lingüístic.

També veureu que tenim un Espai d’Atenció al Professorat on, entre altres avantatges, trobareu un portal de recursos a la carta dividits per matèries, contingut, curs o nivell de dificultat.

Per últim, volem parlar-vos de l’espai d’Assistència Tècnica, on podreu consultar les instruccions per a instal·lar i usar les llicències i aplicacions digitals de Bromera i un apartat de preguntes freqüents.

Itineraris lectors

Recordeu que també disposem d’un espai dedicat als itineraris lectors, on trobareu una ferramenta que us permetrà crear plans de lectura transversals entre els distints cicles del vostre centre educatius i així treballar un mateix itinerari, que pot ser d’una mateixa temàtica, gènere o autoria, i adaptat per franges d’edat.

Per a primària podreu trobar:
Aventures terrorífiques
Fem teatre
El planeta et necessita
La volta al món en 80 dies
Poesia per a tots els gustos
Viatge a la Grècia clàssica
Rondalles i faules
En femení
Carme Miquel
Descobrint Tirant lo Blanc

Per a l’ESO i Batxillerat:
Any Joan Fuster
Descobrint Tirant lo Blanc
El planeta et necessita!
Els llibres d’Isabel-Clara Simó
Històries de por
En femení
Marc Granell
Poesia per a tots els gustos
Rondalles
Fem teatre
Carme Miquel

Música, mestre!

Si coneixeu algun docent de música, no dubteu a descobrir-li el nostre web de música, on podran consultar els nostres projectes educatius i el blog musical, amb idees i recursos per a treballar amb l’alumnat.

També hi podran trobar materials descarregables com l’annex d’ukulele o la guia rapera.

Comparteix aquest article

Arxiu del blog

2024 2023 2022 2020