Idees d'activitats de la Nit de les Ànimes per a l’aula 

26 d'octubre de 2023

El 31 d’octubre celebrem la Nit de les Ànimes, una nova oportunitat per a aprendre. I, quina millor manera per a fer-ho que mitjançant jocs amb temàtica de terror?

A continuació, us recomanem activitats per a portar aquesta festa a l’aula i aprofitar perquè els alumnes aprenguen llengua.

Per a Primària:

1. Històries de terror

 

Els alumnes hauran de pensar i escriure relats curts de terror. Després, els relataran a la resta de la classe. Hauran d’utilitzar una gran quantitat de detalls per a descriure l'ambient i aconseguir aterrir la resta de companys!

2. Joc de les paraules encadenades

 

L'alumne que inicie el joc haurà de dir una paraula relacionada amb la Nit de les Ànimes i el següent alumne haurà de dir una altra que comence per l'última lletra de la paraula anterior, i així successivament fins que algú es quede sense idees.

3. Diccionari de termes de la Nit de les Ànimes

 

Els alumnes hauran d’investigar sobre el vocabulari relacionat amb aquesta festivitat i, entre tots, recopilaran un diccionari de la A a la Z amb una paraula que comence per cada una de les lletres de l'abecedari.

4. Endevinalles de la Nit de les Ànimes

Per grups, els alumnes hauran de crear una endevinalla relacionada amb la Nit de les Ànimes utilitzant vocabulari i conceptes d’aquesta festivitat. Després, poden compartir-lo amb els altres grups i fer un concurs d’endevinalles.


Per a fer aquestes activitats més divertides, els alumnes podrien dur-les a terme disfressats i, per tal d’incentivar-los a realitzar-les amb ganes i dedicació, es premiaria amb enganxines (de la Nit de les Ànimes, per descomptat) els guanyadors de cada una de les activitats.

Activitats per a l’ESO:

1. Teatre de la Nit de les Ànimes

 

Els alumnes hauran de dividir-se en grups i elaboraran una obra de teatre de terror breu, que després hauran de representar per a la resta dels alumnes. Això els permetrà practicar l'expressió oral, la interpretació de personatges i la creativitat en el llenguatge. Però la caracterització i l'ambientació també és molt important!

2. Debat sobre mites i llegendes de la Nit de les Ànimes

 

Es plantejaran als alumnes mites i llegendes sobre la Nit de les Ànimes i es dividirà la classe en dos grups: un haurà de defendre la llegenda i l'altre haurà d'estar en contra. Un bon exemple podria ser l'existència del Butoni o el moro Mussa!

3. Concurs de relats curts de terror

 

Els alumnes hauran de posar-se creatius i originals per a escriure de manera individual un relat curt de terror. Després, s'avaluaran i s’organitzarà un lliurament de premis.

4. Diari temàtic de la Nit de les Ànimes

 

Per a aquesta activitat, els alumnes es dividiran en grups i elaboraran, per seccions, un diari fictici amb articles i notícies relacionades amb la Nit de les Ànimes. Cada equip pot triar una secció: entrevistes amb monstres icònics com la Quarantamaula, ressenyes de pel·lícules de terror, l'horòscop esgarrifós... Finalment, s'ajuntaran totes les parts formant un diari amb totes elles. Aquesta activitat els permetrà practicar l'escriptura periodística.

Comparteix aquest article

Arxiu del blog

2024 2023 2022 2020