Lectures i propostes per a Halloween

26 d'octubre de 2022

El 31 d’octubre, hi haurà cases que s’ompliran de decoracions tètriques i carrers que s’abarrotaran de disfresses d’allò més aterridores. Però, sabeu què és el que fa realment por? Haver d’estar llevant llavors de carabassa durant una setmana de tots els racons del menjador perquè els més menuts puguen gaudir d’uns minuts artístics buidant aquest fruit i convertint-lo en un fanalet decoratiu que ens acompanyarà fins Nadal. I no oblidem que el menú setmanal també el tindrem clar: crema de carabassa per a sopar dia sí i dia també.

Deixant de banda les bromes, aquesta festivitat ha aconseguit captivar gent d’arreu del món i s’ha convertit en una cita obligatòria a les classes d’anglés. I sí, decorar i disfressar-se és molt divertit, però també hi ha altres opcions...

Hui, us deixem les nostres recomanacions de llibres per a fomentar la lectura entre els més joves, perfectes per a llegir a casa i a l’aula.

Col·lecció: El Micalet de Por

Dins d’aquesta col·lecció podem trobar alguns dels títols més terrorífics, una autèntica delícia per als joves amants d’aquest gènere. Entre les obres que hi podem trobar hi ha: No t’adormes al sofà, Creus en la màgia?, La vall encantada, Tres colps en la nit, La tomba de Mary Jay, El nigromant, El fantasma de la Mansió Lunenburg, El rellotge mecànic, Malsons, Els fantasmes de Bloody Hill, Una mà freda en la boira, Els espectres de la nit, L’herència maleïda o L’hivernacle del terror.

Els monstres de la vall

Una de les incorporacions més recents a la col·lecció és Els monstres de la vall. Conta la història d’un grup de quatre amics que es troben amb unes criatures misterioses pel carrer mentre tornen a casa de nit. Es tracta d’uns fantasmes que comencen a perseguir-los, i no saben ben bé com evitar que els atrapen. Una novel·la en què la bubota, la Quarantamaula i altres éssers màgics de l’imaginari valencià tenen molt a dir! Et deixem un fragment ací.

Bruna la bruixa

Una novel·la divertida i ecologista protagonitzada per Bruna, una jove bruixa que descobreix que l’estany de l’Encantada es va assecant per culpa de les obres d’un grup d’especuladors. Aquesta gent s’ha inventat una història de por per a espantar els curiosos que volen acostar-se a l’estany. Bruna i l’autèntica Encantada s’enfaden molt i decideixen passar a l’acció. La bruixeta mirarà de parar els peus als especuladors i salvar l’estany amb l’ajuda de Miquel, un xiquet, i Fals, un donyet. Vols llegir un fragment del llibre?

Claus

Carmilla LeFanu és una influencer de moda que enamora el públic amb la seua roba. Això sí, mai se li veu la cara (perquè, guarda’ns el secret, és una vampiressa). Acompanyada pel seu amic Lazlo i Chong Duy, un porc vietnamita, s’endinsarà en una intensa aventura per a salvar una de les seues seguidores més fidels d’una maledicció ben singular. Et deixem un fragment del llibre.

Missió Transsilvània

La sisena missió de l’Agència Kronos arriba xafant fort. Aquesta vegada, ha passat alguna cosa en el teixit espaciotemporal i el teu company ha sigut segrestat pel comte Dràcula. Aconseguiràs rescatar-lo? Llegeix-ne un fragment.

El cau de les feretes

Un programa d’À Punt protagonitzat per les nostres feretes, les de casa. En cada capítol, alguns dels monstres i dels personatges més populars de la tradició oral valenciana s’acostaran als nostres menuts i menudes. El Tombatossals, l’Home dels Nassos o la Delicada de Gandia apareixeran en aquest espai.

Hotel Transsilvània

Aquesta divertida saga de pel·lícules és perfecta per a passar una estona d’allò més divertida amb la família. A més, té diverses parts, per això és l’opció perfecta per a fer una marató el dia de Halloween.

Us en deixem el tràiler de la primera part. Conta la història de Mavis, creada per a protegir els monstres de l’amenaça dels humans. Quan Mavis arriba a la majoria d’edat (118 anys), son pare li prepara una festa a què assisteixen alguns amics de la família, com Frankenstein o la Mòmia. A més, també hi va un home que s’enamora de Mavis.

Comparteix aquest article

Arxiu del blog

2024 2023 2022 2020